Online Marketing

Marketingbureau in Heerenveen. Wij zijn veelzijdig op het gebied van online marketing en communicatie. Heeft u een marketingprofessional uit Friesland nodig of wilt u voor uw bedrijf de online marketing uitbesteden? Wij zijn de marketeer voor u als het gaat om website- en zoekmachine optimalisatie (SEO), Google Ads (SEA), conversie optimalisatie (CRO), content marketing, remarketing, online strategie, social media, copywriting, positionering, doelgroepanalyse en marktonderzoek. Naast internetmarketing zijn wij gespecialiseerd in het uitzetten van strategische campagnes met de juiste middelen, zoals het maken van unieke webdesigns en grafische uitingen, zowel online als offline.

Wij helpen graag bij het realiseren van uw idee.

Begrijp de behoefte van uw doelgroep! Goede en krachtige content is erg belangrijk in uw online marketingstrategie. Wie is uw doelgroep en ziet uw doelgroep u straks zoals u gezien wilt worden? Reclamebureau Feddema uit Heerenveen helpt u graag met het maken van een (online) strategie die resultaat en succes oplevert.

VRAAG NU EEN OFFERTE AAN

Wij reageren binnen 1 werkdag!

Wat kunt u van ons verwachten en hoe gaat ons marketingbureau uit Heerenveen te werk?
Wij gaan met u om tafel, bespreken elkaars verwachtingen en wensen. Daarna zetten wij voor u een (online) strategie uit. Een contentkalender wordt door ons veelvuldig gebruikt, zo blijft het voor uw bedrijf overzichtelijk wanneer er welke actie met welke content wordt uitgevoerd. Tijdens een campagne of online strategie worden veel van onze middelen toegepast. Dit kan zijn het maken van een mooie video over uw diensten of werkzaamheden, sterke en goede teksten en copywriting. Maar ook het gebruik van SEO, SEA, Social Media, CRO(conversieoptimalisatie) en Storytelling, Wij helpen u graag met het publiceren van de juiste content.

Wij gaan de ideeën, gedachten, missie en visie omzetten in een haalbaar concept.

Wij zorgen voor een goede communicatie door de lijnen kort te houden.

SEO & SEA >

Meer leads binnenhalen? Wij zijn uw marketing specialist uit Friesland. Er is bij internetmarketing een groot verschil tussen SEO en SEA. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). SEA betekent Search Engine Advertising (adverteren in zoekmachines). Omdat Google veruit de meestgebruikte zoekmachine is, wordt met SEA meestal Google Ads bedoeld.

Hoog in Google komen? Wilt u online goed gevonden worden en hoog in de zoekresultaten van Google komen? Een hoge positie in de zoekmachine Google levert u extra veel websitebezoekers op en dat is goud waard voor uw bedrijf of organisatie.

Naast goed gevonden worden in Google, is het belangrijk dat u een goede en overzichtelijke website heeft. Google indexeert niet alleen de zoekwoorden en de inhoud van de tekst, maar kijkt ook naar de gebruiksvriendelijkheid van uw website, naar de snelheid, responsiveness voor mobiele weergave en afbeeldingen. Daarnaast zijn backlinks erg belangrijk in het goed gevonden worden door o.a. de zoekmachines Google, Yahoo en Bing.

SEO

Zoekmachine optimalisatie, dat is wat SEO precies inhoudt. De naam zegt het al, ‘optimalisatie’. Ons marketingbureau uit Friesland is gespecialiseerd in het verbeteren en versterken van uw nieuwe of huidige website.

Hoe werkt Zoekmachine Optimalisatie?
U bent bijvoorbeeld een schoenmaker in Heerenveen. En u wilt goed gevonden worden in Google. Wij gaan kijken naar uw huidige website en analyseren uw doelgroep. Hieruit trekken wij een conclusie en maken wij een SEO-strategie. Het kan zijn dat uw huidige teksten herschreven moeten worden met zoekwoorden waar uw doelgroep op zoekt. Dit zijn bijvoorbeeld zoektermen als ‘schoenen repareren’ of ‘schoenmaker in Heerenveen’. Daarnaast kan het zijn dat uw website niet goed is ingesteld dat Google dit goed kan indexeren. Wij helpen u graag met het opzetten van een nieuwe website of het schrijven van goede web-teksten.

SEA

Search Engine Advertising (SEA), oftewel betaald adverteren. Wilt u door middel van advertenties goed gevonden worden in Google? Uw doelgroep bereiken met een sterke online campagne en hierdoor hoog in de zoekresultaten van Google komen?

google ads

Hoe werkt Google Ads?
Met een advertentie van Google Ads betaalt u per ‘click’ voor een hoge positie in de zoekresultaten van Google. Zolang er niet op de advertentie in Google wordt geklikt betaalt u niks. Is dit wel het geval, dan betaalt u een klein bedrag.

De prijs voor een click varieert van € 0,01 tot € 2,50 per click, afhankelijk van de zoek- en trefwoorden. Wilt u per maand niet meer uitgeven dan een bepaald bedrag, dan kunnen wij dit voor u instellen.

Online beter vindbaar worden

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u nog meer weten over hoe u online beter vindbaar kunt worden? Neem dan contact met ons op of lees dit artikel.

Online marketing >

Wij helpen u om online beter te communiceren, meer klanten binnen te halen en een (groter) online netwerk op te bouwen. Heeft u een online marketeer nodig dan bent u bij ons reclame- en marketingbureau uit Heerenveen aan het juiste adres.

Online marketing is onmisbaar binnen uw activiteiten op het internet. Door de juiste instrumenten strategisch en effectief in te zetten, kunt uw naamsbekendheid vergroten en/of het juiste doel te bereiken. Tegenwoordig is uw online zichtbaarheid het nieuwe visitekaartje. U moet op elk platform goed zichtbaar zijn wilt u ook de juiste doelgroep bereiken.

Wees zowel online als offline consistent in uw uitingen.

Wij helpen u graag met uw online marketing. Dit kan zijn het maken van sterke content, uw positie op het internet verbeteren, digitaal communiceren, interactie zoeken met uw klanten en doelgroep, strategisch advies en het bedenken van campagnes. Bij Reclamebureau Feddema werken wij met een doordachte internetmarketing toe naar een winstgevend eindresultaat.

Diensten en werkzaamheden die wij kunnen toepassen in uw online strategie:

 • Webdesign
 • SEO
 • SEA
 • CRO
 • Landingspage
 • Social Media
 • Branding
 • Storytelling

Een uitgestippelde online strategie zorgt voor meer bezoekers, winstgevend resultaat en uw online zichtbaarheid wordt vergroot. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen, naam dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

Social Media >

Een Social Media campagne starten? Welk social media-platform past het beste bij uw organisatie? Of misschien een combinatie tussen beide. Dit kunnen kanalen zijn zoals; Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Snapchat, WhatsApp en nog veel meer. Bij Reclamebureau Feddema geven wij u graag ‘social’ advies, maar nemen het ook graag van u over.

Bent u er bewust van hoe u als ondernemer social media gebruikt? En wat u online wilt bereiken? Om effectief te werk gaan is het belangrijk te beginnen met een doelstelling. Iedereen kan iets posten op Facebook of LinkedIn, maar wat is het doel daarachter? Meer likes of shares? Bij een social media campagne gaat het voornamelijk om de langetermijnvisie. Wij kijken naar het totale plaatje en wij zoeken interactie met de klant, wat resulteert in leads.

Een lead (prospect) is een aanvraag voor meer informatie over een product of dienst.

Wees professioneel
Uw online plaatje is het visitekaartje van uw bedrijf. Voordat potentiële klanten een afspraak met u maken zoeken ze meestal uw bedrijf eerst op in Google en op Social Media. Naast een goede website is het belangrijk dat u op alle social media kanalen dicht bij uzelf blijft en dat u professioneel en consistent te werk gaat. Uiteindelijk zal uw online bereik alleen maar vergroten en u een positieve boost geven.

Uitbesteden?
Wilt u liever dat ons marketingbureau professioneel met uw social media platformen aan de slag gaat? Wij gaan graag eerst met u om tafel en daarna zetten wij een online strategie en campagne uit. Aan de hand van een contentkalender worden de social media, SEO, SEA, E-mail marketing op elkaar afgestemd, gekoppeld aan uw doel of wens.

Creatie en Concept >

Zoekt u een creatief bureau uit Heerenveen? Wij werken graag met u samen en gaan uw ideeën, gedachten, missie en visie omzetten naar een haalbaar concept. Alle concepten die wij ontwikkelen zijn vernieuwend en wij denken graag ‘out-of-the-box’. Bij ons ontwerpbureau is vrijwel alles mogelijk. Wij denken graag met u mee en ontwikkelen niet alleen een concept, maar ook een tastbaar (digitaal) eindproduct.

Wat wij graag doen:

 • Het maken van een merk
 • Een nieuwe bedrijfsidentiteit of huisstijl
 • Het bedenken van een slogan
 • Productontwerp

Design Thinking

Wij werken met de ‘design thinking methode’. Dit is een vrij nieuw model en hiermee wordt er niet meteen naar een eindproduct toegewerkt, maar hier staat de eindgebruiker centraal. Met deze methode, ook wel ‘sneeuwbaleffect’ genoemd, worden complexe vraagstukken en problemen in fases opgelost. In elke nieuwe fase wordt het concept versterkt en wordt er toegewerkt naar een oplossing.

design thinking

 1. Empathize (onderzoeken en observeren van doelgroep)
 2. Define (analyseren en kernprobleem definiëren)
 3. Ideate (ideeën en oplossingen)
 4. Prototype (experimenteren en prototypes maken)
 5. Testing (testen van het prototype of product)

De laatste fase in het design thinking is meestal niet de laatste en het einde van het designproces. Na de testing-fase komen meestal nieuwe inzichten en uitkomsten, waardoor er opnieuw onderzoek moet worden gedaan. En het kan zijn dat er nieuwe oplossingen voor het prototype moeten komen. Alle fases dragen bij aan een sterk en uniek ontwerp.

Campagne >

Een campagne laten maken? Wilt u een nieuw product lanceren of heeft u een promotionele actie in gedachten bijvoorbeeld voor ondernemers in Heerenveen of in de provincie Friesland? Een Social Media, Facebook of Google Ads campagne? Wij zijn goed in het opzetten van een reclamecampagne, maar ook het bedenken hiervan.

Wilt u opvallen met uw vereniging, organisatie of bedrijf? Een product of actie lanceren? Een dienst promoten? Ons reclame- en ontwerpbureau uit Heerenveen ontwikkelt graag voor u een campagne, zowel online als offline.

Wij zorgen voor een goede communicatie door de lijnen kort te houden.

De juiste doelgroep bereiken, met de juiste communicatie uitingen? Wilt u een festival promoten of een lokale actie? Wij gaan graag met u brainstormen over uw idee, dan vertalen we dit samen naar een haalbare doelstelling, een plan van aanpak en verwerken dit in onze communicatiestrategie.

Welke campagnes zijn er mogelijk?

 • Online campagne
  • Social Media
  • Google Ads en SEO
  • Landingspage
  • Display Advertising
  • Video
 • Lanceringscampagne
  • (Kortings-)Actie
  • Nieuw product of merk
 • Offline campagne
  • Billboard reclame
  • Flyers, Kranten en posters
  • Huis-aan-huis reclame
  • Advertenties

Het is ook mogelijk om bepaalde middelen te koppelen, dus bijvoorbeeld een offline poster-campagne koppelen aan een online facebookmarketing actie. Wij plaatsen uw boodschap op de juiste plaats, daar waar uw doelgroep zich bevindt.

Onze werkwijze >

KENNISMAKEN

Wij gaan samen met u om tafel en kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

ONDERZOEK

Wij gaan onderzoeksmethoden uitoefenen om een helder beeld te krijgen.

STRATEGIE

Er wordt een strategie bedacht waarmee er de doelstelling behaald kan worden.

LANCEREN

Wij maken de media-uitingen die nodig zijn om uw idee tot een succes te maken!

006-1-rocket

Oog voor creatieve oplossingen >

Reclamebureau Feddema uit Heerenveen heeft oog voor creatieve oplossingen op het gebied van communicatie. Wij als marketingbureau luisteren naar u als klant en creëren samen met u een plan waarvan uw merk, product of dienst optimaal kan profiteren. Of het nu gaat om een hoog in google komen, adverteren, een campagne laten maken of een nieuw concept laten ontwikkelen, nothing is impossible!

Samen een mooi project starten?

Reclamebureau Feddema is er klaar voor.

NEEM CONTACT OP